2017

De groente rabarber in de kijker zetten en de inwoners van Herne betrekken bij het maken van streekproducten met rabarber. Dat was het doel van enkele Hernenaren bij de oprichting van Herne Rabarber't vzw. In november 2017 lanceerde Herne Rabarber't een actie waarbij elke inwoner een rabarberplant kon adopteren. Deze actie werd door gemeente Herne gesteund, want onze vzw kreeg een stukje grond in het Dominicanessenklooster van Herne.

2018

In samenwerking met een lokale handelaar, lanceerde Herne Rabarber't haar eerste project. Namelijk het creëren van rabarberproducten met met de eerste rabarberoogst. Met de winst van deze producten ondersteunde Herne Rabarber't verschillende projecten en goede doelen, zoals o.a. de organisatie van een gezellige kerstmarkt voor de inwoners van Herne, een leuke workshop voor de inwoners van een lokaal rusthuis en steun aan Kom Op Tegen Kanker. 

2019

Herne Rabarber't sloeg een nieuwe weg in. Samen met voorzitter Dieter Bellemans kozen de leden ervoor dat de vzw voortaan volgende missie heeft: "Met rabarber willen wij mensen samen te brengen, lokale handelaars en producten promoten, korte keten stimuleren en goede doelen ondersteunen." Kort daarna lanceerde Herne Rabarber't haar eigen appel-rabarbersap, aardbei-rabarberconfituur en rabarberpralines. Dit met eigen geteelde rabarber, met fruit van lokale producten en in samenwerking met verschillende, lokale handelaars. In dat zelfde jaar nam Herne Rabarber't ook voor de eerste keer deel aan Week van de Korte Keten, een initiatief vanuit de Provinciale Landbouwkamer Vlaams-Brabant.

2020

Naast ons rabarberveld in de tuin van het Dominicanessenklooster te Herne, zag Een nieuw rabarberveld het daglicht te Kokejane in samenwerking met Our Little Farm Herne. Dit veldje is een onderdeel van een lopend sociaal project rond recreatieve activiteiten voor mensen met een beperking. De Provinciale Landbouwkamer organiseerde ter vervanging van Week van de Korte Keten, Zomer van de Korte Keten. Hierdoor kon Herne Rabarber't voor de tweede keer haar RABABBOX-project organiseren. Verder kozen we ervoor om dit jaar ook twee goede doelen te ondersteunen, met de winst van de verkoop van onze producten. 

Vandaag

Herne Rabarber't bestaat uit een team van vijf enthousiaste vrijwilligers die zich met veel passie inzetten voor de vzw.


Dieter Bellemans

Voorzitter

Brent Roobaert

Secretaris 

Jolien Schoonooghe

Communicatieverantwoordelijke

Ingrid De Vogelaere

Penningmeester

Marco Reuman

Technische & commerciële ondersteuning