2017 - Aanleg rabarberveld Dominicanessenklooster Herne

In samenwerking met de gemeente Herne en het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevalei, kregen wij in 2017 een stukje grond in de tuin van het Dominicanessenklooster te Herne. Dankzij de actie 'adopteer een rabarberplant', konden wij een 40-tal rabarberplanten planten. Deze planten worden twee keer per jaar door onze vrijwilligers geoogst. Deze oogst wordt gebruikt voor o.a. de productie van ons appel-rabarbersap, aardbei-rabarberconfituur en rabarberpralines. 

2018 - Lancering rabarberbier, rabarbergin en rabarberlikeur

In samenwerking met een lokale bierbrouwer, brachten we in 2018 samen een assortiment aan alcoholische dranken op basis van rabarber op de markt. Deze werd gebrouwd met onze eerste rabarberoogst. De Hernse dichter Maurits Van Liederkerke schreef voor deze gelegenheid speciaal een gedicht over rabarber. De winst van dit project werd geschonken aan een goed doel.

2019 - Eerste editie RABABOX - Week van de Korte Keten

Sinds 2019 organiseert Herne Rabarber’t haar RABABOX-project in het kader van Week van de Korte Keten. Een initiatief gesteund door de Provinciale Landbouwkamer Vlaams-Brabant.

Het doel achter de RABABOX is om inwoners uit groot Herne, Bever, Galmaarden, Pepingen en Gooik kennis te laten maken met producten uit de streek en het verhaal van producenten en handelaars in de kijker te zetten. Op deze manier wil Herne Rabarber’t de lokale economie en de korte keten een duwtje in de rug geven.

De RABABOX bestaat uit een korte keten-menu met lokale producten en bevat een koud hoofdgerecht inclusief drank en dessert.

2020 - Lancering van eigen appel-rabarbersap

Vanaf dit jaar kan je bij Herne Rabarber't terecht voor appel-rabarbersap, gemaakt op basis van onze eigen geteelde rabarber en appels van lokale appelkwekers. Herne Rabarber't is dan ook trots op haar eigen product die zowel bij de vzw te verkrijgen is, als bij verschillende verkooppunten in de streek. 

 

 

2020 - Tweede editie RABABOX - Zomer van de Korte Keten

Voor de tweede maal organiseerde Herne Rabarber't haar RABABOX-project in de gemeente Herne. Opnieuw werd het een succesvolle editie waarbij we via deze menubox producten en producenten uit de streek in de kijker zetten. Daarnaast hielpen ook een aantal studenten uit de richting Communicatiemanagement van Erasmushogeschool Brussel, in de het kader van hun afstudeerproject, mee aan de uitwerking van de communicatiecampagne van de RABABOX 2020.

 

2020 - Aanleg rabarberveld bij Our Little Farm Herne

Dankzij Nathalie La Greca van Our Little Farm, kon Herne Rabarber’t in begin 2020 een klein rabarberveldje aanleggen te Kokejane. Dit veldje is een onderdeel van een lopend sociaal project rond recreatieve activiteiten voor mensen met een beperking.

Our Little Farm is een erkende zorgboerderij gericht naar de kwetsbare personen uit onze maatschappij. Daarnaast bieden zij ook stages en creatieve workshops aan.

 

2020 - Herne Rabarber't steunt twee goede doelen

Een van de doelstellingen die wij willen bereiken met onze organisatie, is het ondersteunen van lokale, goede doelen. Daarom heeft Herne Rabarber't beslist om haar winst in 2020 en 2021 te schenken aan Belgische Verenging Ziekte van Hirschsprung en SOS Wilde Dieren. Deze twee organisaties stonden dan ook centraal tijdens onze kerstactie van 2020.

 

Meer informatie:

2021 - Derde editie RABABOX - Week van de Korte Keten

Voor de derde keer organiseerde Herne Rabarber't haar RABABOX-project, in het kader van Week van de Korte Keten. Tijdens deze editie mochten we opnieuw mensen verwennen met allerlei lekkernijen uit de streek. Via een gulle, anonieme weldoener konden we dit jaar ook enkele kansarme gezinnen uit Herne plezier doen met RABABOX-menu's. 

2022 - Herne Rabarber't werkt mee aan het leaderproject 'Breng kleur in ons dorp'.

Een landschap fraaier en toegankelijker maken in combinatie met een kunstige samenwerking tussen generaties? Wij gaan samen met Herne Kunst'telt de uitdaging aan!